Hingsten Dylan

N 1312

Hingsten Dylan N 1312 står uppstallad på Bäckatorp Gård där han tränas och tävlas av Julia Ström. Dylan N finns tillgänglig för ett begränsat antal ston via fryst semin (FAI).Redan som 3-åring gjorde Dylan intryck och hoppade 9-9 på sitt 3-årstest samt tilldelades hoppdiplom med totalt 53p.

Som 4-åring blev Dylan 5a i finalen av 4-årschampionatet på Breeder’s Trophy i Flyinge.
Som 5-åring gjorde Dylan ett fantastiskt bruksprov där hans exteriörpoäng är bland det högsta en hopphingst någonsin tilldelats. Han belönades dessutom med 8,5-9 i hoppning och testryttarna gav honom 9-9 samt 8,5 för sin galopp under ryttare.

Dylans äldsta avkommor är födda 2016 och av dem finns redan flera med diplom, dubbeldiplom och många med 9:or i protokollen. En avkomma vann sitt treårstest år 2019 med totalpoäng 52 och 9,5-10 i hoppning. År 2020 var en av Dylans avkommor placerad i Falsterbo, en annan var uttagen till hopphästauktionen.

Hittills i karriären har Dylan egna vinster och placeringar i internationell 145-hoppning.

Dylan är efter den välkände hingsten Diarado som lämnat flertalet avkommor i den absolut högsta toppsporten. År 2013 blev Diarado dessutom utsedd till Tysklands bästa hopphingst. Diarados far Diamant de Semilly tog år 2002 lagguld vid VM och året därpå lagsilver vid EM. Han är även rankad till en av världens bästa hoppförärvare enligt WBFSHs ranking. På Diarados mors sida finns toppförvärvare som Corrado I, Contender, Lord och Ramiro. Enbart i Tyskland har Diarado lämnat fler än 40 godkända söner.

Dylans mor Io N tävlas i 140-hoppning och har ett hopp-index på blup på hela 147! Som 3-åring gjorde Io N ett fantastiskt 3-årstest där hon fick dubbeldiplom med otroliga 55 p och 10-10 i hoppbetyg. Io N är efter den välkände hingsten Indoctro som tävlade svår hoppning och som därefter lämnat flertalet godkända hingstar och avkommor i svår hoppning. Dylans mormor, elitstoet Caterpillar, (e.Le Mexico) har lämnat hela 6 avkommor med diplom.

Om du betäcker med Dylan N får du en ädel och sportig häst med fina hoppegenskaper och trevligt temperament. Dylan N verkar via fryst sperma (FAI) av hög kvalitet och finns tillgänglig för ett begränsat antal ston.

Hingsthållaren debiterar följande:

  • Samling/Packning 2000 SEK+moms
  • Levande föl-avgift 5000 SEK+moms

Transportkostnad enligt faktiskt kostnad. Avtal med TNT. Det går även bra att hämta direkt på Flenmo egendom 2, Mellösa. 1000 kr rabatt ges till meriterande sto i svår klass eller till sto som tidigare seminerats med Dylan N.

Om Dylan N:
Född 2010
167 cm
e. Diarado-Indoctro-Le Mexico-Pantheon xx
Uppfödare: Ingrid & Olle Kindberg
Ägare: JMS Horse Unnaryd AB
Kontakta Julia Ström
Mobil: + 46 0702 996 703
Mail: info@jmshorse.se

Dylan på Blup

Se här

Dylan på Youtube

Dylan är pappa till Main One